Επίθεση Τσαβούσογλου Σε Αναστασιάδη

Τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη έβαλε αυτή την φορά στο στόχαστρό του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εξαπολύοντας εναντίον του προσωπική επίθεση

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τις κοινές δηλώσεις με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ με το πέρας της Πενταμερούς Διάσκεψης που έγινε στη Γενεύη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είπαμε ότι μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης πρέπει να είναι μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κοινοτήτων. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πολύ ισχυρή υποστήριξη στη λύση δύο κυρίαρχων και ίσων κρατών που επιθυμεί η «τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»».

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να φέρει νέο όραμα, επανέλαβε την παλιά του ρητορική σαν κολλημένο βινύλιο», είπε ακόμη ο Τσαβούσογλου. «Δεν θα συμβιβαστούμε για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την ισότητα της ΤΔΒΚ», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υπερασπίστηκε το μοντέλο της Ομοσπονδίας που δεν είχε αποτελέσματα για 50 χρόνια Η Βρετανία και ο ΟΗΕ αναζήτησαν έδαφος για ένα νέο μονοπάτι, αλλά δεν βρέθηκε νέο έδαφος. Ο ΟΗΕ αγωνίζεται για άτυπες συναντήσεις».