Ο Ερντογάν «λυπάται» που η Αίγυπτος συνεργάζεται «αναγκαστικά» με την Ελλάδα!

Ο Ερντογάν φαίνεται πως πρωτίστως ενδιαφέρεται να μην έχουν σχέσεις Ελλάδα και Αίγυπτος και δευτερευόντως να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με το Κάιρο, όπως μεταδίδει το OnAlert.

Όπως δήλωσε πριν λίγο ο Ερντογάν, μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής -και μεταδίδει ο δημοσιογράφος Ragip Soylu- «θα μας στεναχωρούσε να βλέπουμε αναγκαστικά τον Αιγυπτιακό λαό μαζί με τον Ελληνικό λαό. Υπάρχει μια νέα διαδικασία (προσέγγισης) με την Αίγυπτο. Νέες συναντήσεις βρίσκονται στα σκαριά».

«Μας στενοχωρεί να είναι αλληλέγγυες αυτές οι δύο χώρες. Υπάρχει ιστορική σχέση ανάμεσα στο Τουρκικό και το Αιγυπτιακό έθνος. Επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την ιστορική μας ενότητα», είπε ακόμη ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Haberturk.
Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται ως επιστέγασμα των δηλώσεων Οκτάι και από τις οποίες προέκυπτε πως η Τουρκία δεν αρκείται στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο, αλλά να δυναμιτίσει τις σχέσεις Αθήνας και Καΐρου.

«Οι γραμμές που σχεδιάζει η Αίγυπτος για την αναζήτηση νέων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή της Μεσογείου, σέβονται την κυριαρχία της ΑΟΖ της Τουρκίας», όπως αυτή προέκυψε από το -παράνομο- μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, είχε αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV.